Mielőtt hozzákezd

Hogy valóban megéri-e a saját kút létesítése, alapos előkészítést igényel. Vízhasználati szokásainkat felmérve fel kell tennünk magunknak a kérdést, hogy valóban  egy saját kút kialakítása a legmegfelelőbb megoldás számunkra?

Az, hogy valóban megéri-e belevágnunk egy ilyen vállalkozásba, több dologtól függ, ezért alapos előkészítést és utánajárást igényel. Először is át kell gondolnunk vízhasználati szokásainkat és fel kell mérnünk a lehetőségeket. tennünk magunknak a kérdést:  “Valóban szükségem van egy kútra? Nincs ettől jobb megoldás?” A jó hír az, hogy a kutakon kívül egyéb megoldások is léteznek a házi vízigény kielégítésére.

Egyszerű, a természetben rendelkezésre álló, könnyen hozzáférhető és sokoldalúan hasznosítható például az esővíz.

A házi esővízgyűjtő rendszerek kialakításával nemcsak fenntartási költségeinket, de környezetünk terhelését is jelentősen csökkenthetjük. Az esővíz megfelelő gyűjtésével, tárolásával és felhasználásával személyesen is hozzájárulhatunk környezetünk védelméhez.

Attól függően, hogy milyenek a területünk adottságai, és milyen célokra szeretnénk felhasználni az összegyűjtött esővizet, számos lehetőség közül választhatunk. A legegyszerűbb a felszíni esővízgyűjtő, de kialakíthatunk felszín alatt elhelyezett rendszereket is.

Az alább bemutatott lehetőség nemcsak jóval olcsóbb, de sokkal környezetbarátabb és egyszerűbben karbantartható, arról nem is beszélve, hogy ezzel a megoldással nem pazaroljuk a drága, jó minőségű hálózati ivóvizet sem!

 

Kérdése van?

Amennyiben kérdése van a honlap áttekintését követően, kérjük tájékozódjon, hogy megtalálja-e a választ a Gyakran Ismételt Kérdések között. Amennyiben nem, javasoljuk, hogy elsősorban települése jegyzőjéhez forduljon, vagy a kapcsolati oldalon találhatja meg a területileg illetékes szervezetet, amely számára megfogalmazhatja kérdését.